Eerste recensie nieuwe programma ´NAT´
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

23-11-2010, de VolkskrantJoep is genomineerd voor de Johan Kaart prijs 2010!!!
Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste komedie speler van het seizoen.
Hij krijgt deze nominatie voor zijn hoofdrol(len) in de musical Ja Zuster Nee Zuster.

Het jury rapport
Acteur, cabaretier, presentator en musicalspeler (Ja Zuster, Nee Zuster) Joep Onderdelinden maakt samen met Toneelgroep Het Volk en Loes Luca kans de prijs dit najaar in ontvangst te mogen nemen. De volgende argumenten speelden voor de jury een rol bij het nomineren:

Joep Onderdelinden is bijzonder veelzijdig en onderscheidt zich door zijn onbevangen, maar trefzekere manier van acteren. Ook roemt de jury zijn grote mimische talent. Afgelopen seizoen bracht hij dit alles opnieuw tot uiting in zijn dubbelrol van Gerrit en Opa in de musical 'Ja zuster, nee zuster'. Tevens heeft hij met zijn soloprogramma's bewezen een begenadigd en komisch verteller en performer te zijn.

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam Johan Kaart is aan deze prijs verbonden, omdat hij als acteur in blijspelen, kluchten en musicals, er gedurende zijn gehele carrière blijk van heeft gegeven zich met hart en ziel aan deze genres te wijden en daarmee tot één van de grote vertegenwoordigers van deze sector van het kunstleven gerekend mag worden.

De Johan Kaart Prijs kent inmiddels een rijke traditie met gerenommeerde winnaars als Adèle Bloemendaal, Willem Nijholt, Mary Dresselhuys, André van Duin, John Kraaykamp sr., Youp van 't Hek, Mini en Maxi, Martine Bijl, Trudy Labij, Jenny Arean en John Lanting. Winnaars van de laatste jaren zijn Gijs Scholten van Aschat, Ashton Brothers, Herman Finkers, Leny Breederveld en Kees Hulst. Afgelopen seizoen werd de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan actrice Tjitske Reidinga.

De winnaar van de Johan Kaart Prijs 2010 zal in oktober van dit jaar bekend worden gemaakt.

Datum: 30-06-10
Bron: http://www.johankaartprijs.nl
Dit seizoen (2010-2011) is Joep assistent regisseur bij de musical LEGALLY BLONDE van V&V entertainment (met in de hoofdrollen o.a. Kim Lian van der Mey, Roy van Iersel en Laura Vlasblom) die vanaf september in de theaters te zien zal zijn.
(www.theaterhits.nl)

Van september 2010 t/m mei 2011 toert hij met zijn soloprogramma NAT door het land.
(zie actuele speellijst)

In oktober 2010 is hij te zien samen met het Residentie Orkest o.l.v. Libia Hernandeze in de voorstelling THE YOUNG PERSON'S GUIDE TO THE ORCHESTRA van Britten in combinatie met PETER EN DE WOLF van Prokofjev.
(www.residentieorkest.nl)

In januari 2011 vertelt hij samen met Holland Symfonia, o.l.v. Otta Tausk het muzikale verhaal van DE VUURVOGEL van Igor Stravinsky.
(www.hollandsymfonia.com)